Strazburg Eğitim Ataşeliği

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Türkçe Dersleri Toplantısı Strazburg MEM'de yapıldı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Türkçe Dersleri Toplantısı Strazburg MEM'de yapıldı

Strazburg Milli Eğitim Müdürlüğünde (Academie) yapılan toplantıya  Bas-Rhin Bölgesi Müfettişi sn. François BOHY, sn. Florence GILBERT,  Eğitim Ataşemiz sn. Prof. Dr. Muammer NURLU, Mahalli Katip-sekreterimiz ve koordinatör öğretmenimizin yanı sıra Bas-Rhin Bölgesindeki öğretmenlerimiz de katıldı. Toplantıda, öğretmenlerin derse girdikleri okullara görevlendirme belgeleri ve gerekli evraklar imzalanarak kendilerine verildi. Böylece bu yıl, ilk defa Fransız okullarıyla birlikte Türkçe dersleri başlamış oldu.

Müfettiş sn. F. BOHY öğretmenlerimizin okullardaki hakları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi:  Öğretmenlerimizin görev yaptıkları okullarda sınıf gözlemi yapabilecekleri, eğitim seminerlerine katılabilecekleri ve okul toplantılarında yer alabileceklerini hatırlattı. Sn. Müfettiş Türkçe öğretmenlerimizden  memnuniyetini de ayrıca dile getirdi.

Toplantı sonunda Eğitim Ataşemiz sn. M. NURLU, Müfettiş sn. F. BOHY'nin gösterdiği bu nezaketi ve Türkçe derslerinin yapılmasındaki kolaylaştırıcı tavrından dolayı kendilerine teşekkür ederek en kısa zamanda tekrar buluşma isteğini iletti. Toplantı karşılıklı iyi niyet ve iş birliği mesajları ile sona erdi.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olması dileklerimizle....

 

@tcmeb @mebabdigm @egitimdiplomasisi @tcbestepe @tmaarifvakfi @emrullahislerankara @gazi_universitesi @projepiktes @yeeorgtr @yyegm_meb


05-09-2024

3 rue Toreau 67000 Strasbourg / France - (0033) 3 88 61 35 69

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.