Strazburg Eğitim Ataşeliği

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE SONU ÖĞRETMENLER TOPLANTISI

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE SONU ÖĞRETMENLER TOPLANTISI

Strazburg Eğitim Ataşeliğimizin görev gölgesinde çalışan öğretmenlerimizle 2023-2024 eğitim-öğretim yılını değerlendirmek için çevrimiçi toplantıda bir araya geldik. Toplantıya Eğitim Ataşesi, Koordinatör öğretmen ve bölgemizde görev alan öğretmenler katıldı.

 

Öğretmenlerimizi selamlayarak konuşmasına başlayan Eğitim Ataşemiz sn. Prof. Dr. Muammer NURLU, buradaki öncelikli görevimizin kültürümüzü ve dilimizi kendi insanımıza öğretmek olduğunu belirterek konunun önemine vurgu yaptı. Bu doğrultuda, derslere kayıt dönemlerinde ailelere ulaşmak için etkili çalışmalar yapmamızı; Türk Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) kurulacak düzeyli ilişkilerimiz doğrultusunda, derneklerin Türk Kültürü ve Türkçe kapsamında yapmak istedikleri etkinliklere destek vermemizin çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

Tatil dönemlerinde bazı görevlendirmeler yapabileceklerini, bunu demokratik haklarımızın önüne geçmeden gerçekleştireceklerini, derneklerden gelen makul talepleri bu anlamda değerlendirdiklerini belirtmiştir. Görevimizin sorumluluklarından birinin de bu olduğunun altını çizmiştir.

 

Ayrıca okul müdürlerinin bizlerin amiri olmadıklarını, onlarla görüşürken Türk Devletinin birer temsilcisi olduğumuzu unutmamız gerektiğini belirtmiştir. Müdürlerin bizim derslerimiz kapsamında sadece okulun güvenliğinden sorumlu olduğunu ve okulun işleyiş kurallarını bizlere iletmekle yükümlü olduklarını hatırlatmıştır. Öte yandan, ilişkilerimizi mümkün olduğunca iyi tutmaya ve her zaman nazik dil kullanmaya dikkat etmemizin önemini vurguladı.

 

Ataşeliğin iş yükünün fazla olduğunu, bu sebeple öğretmen arkadaşların evrakları dikkatli bir şekilde tamamlayıp zamanında göndermelerini halinde işlemlerin hızlı sonuçlanacağını hatırlattı.

 

Öğretmenlerimize iyi tatiller dileyerek konuşmasını sonlandıran Ataşemiz öğretmenlerimizin teknik konulardaki sorularıyla Koordinatör öğretmenimiz Sezen Fırat'ı baş başa bıraktı.

 

Öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz...

 

 

@tcmeb @mebabdigm @egitimdiplomasisi

@tcbestepe @tmaarifvakfi @emrullahislerankara @gazi_universitesi @projepiktes @yeeorgtr @yyegm_meb

3 rue Toreau 67000 Strasbourg / France - (0033) 3 88 61 35 69

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.