Strazburg Eğitim Ataşeliği

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Değerlendirme Toplantısı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Değerlendirme Toplantısı

3 Temmuz 2023'te, Strazburg Başkonsolosluğu görev bölgesinde çalışan Türkçe öğretmenleriyle -çevrimiçi- Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır. Bu Toplantıya Eğitim Ataşemiz, Mahalli Sekreterimiz ve koordinatör öğretmenimiz de katılmıştır. 

Toplantı, Eğitim Ataşemiz sn. Prof. Dr. Muammer NURLU'nun kısa bir konuşmasıyla başladı. Daha sonra öğretmenlerin eğitim-öğretimle ilgili soruları yanıtlandı.  Çalıştıkları bölgelerde karşılaştıkları sorunlara değinildi.

Eğitim Ataşesi, "bizim bu görevlerdeki varlık nedenimiz burada yaşayan Türklerdir. Amacımız onların kimliklerini koruması için çocuklarına Türkçe ve Türk kültürü eğitimi vermektir", diye başladığı  konuşmasında, "öğretmenlerimiz vatandaşlarımızla iyi ilişkiler kurmalıdır: Türk ailelerin okul ile iletişimini güçlendirmek, Türk sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etmek, Türkçe konuşan veya konuşmak isteyen herkesle ilgilenmek onları daha da mutlu edecektir" dedi. Daha sonra Türkçe dersleri üzerinde durdu. Türkçe derslerinin aksamaması için öğretmenleri uyaran Ataşemiz, "Türkçe derslerinin okul sisteminin dışında olduğunu ve saat 16:30-18:00 arasında yapıldığını" hatırlatarak "her türlü doktor ve diğer görüşmelerinizi, devlet dairelerindeki işlerinizi 16-18 saatleri dışında halletmeye çalışın. Böylece, haftada bir buçuk saat olarak yapılan Türkçe derslerinden öğrencilerinizi mahrum etmemiş olursunuz. Buraya Türkçe dersi vermek amacıyla geldiğinizi unutmayın. Zaten hepinizin bu bilinçte olduğunuzun farkındayım" dedi. 

Öğretmenlerle Ataşelik arasındaki resmi yazışmalar ve teknik konular hakkında koordinatör öğretmenimiz bilgiler verdi. Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

 

@tcmeb @mebabdigm @eğitimdiplomasisi @tcbestepe @tmaarifvakfi @emrullahislerankara @gazi_universitesi @projepiktes @yeeorgtr MEB Yurt Dışı Eğitim TÜRGEV - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı nazifyilmaz celileerenokten @Dr.AbdulhalimINAM

3 rue Toreau 67000 Strasbourg / France - (0033) 3 88 61 35 69

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.